De Week van de Amateurkunst (WAK) vindt in 2014 plaats op 17 tot en met 25 mei. In deze week staat in veel gemeentes in Nederland de amateurkunst centraal. Iedereen die in zijn vrije tijd aan kunst doet, wordt gestimuleerd mee te doen aan bijvoorbeeld wedstrijden, openbare repetities, exposities en festivals. Hoewel WAK in Belgi├ź al 15 jaar wordt georganiseerd, is het in Nederland nog een vrij nieuw fenomeen. In 2010 werd WAK voor het eerst ge├»ntroduceerd in ons land. Inmiddels sluiten steeds meer gemeenten zich aan om de amateurkunst in het zonnetje te zetten.

Grootste expositie van Nederland

via: frankdeleeuw.blogspot.com

via: frankdeleeuw.blogspot.com

Een van de onderdelen tijdens WAK is: Kijk Kunst! Voor het Raam! Elke amateurkunstenaar, van fotograaf tot schilder, kan hier aan meedoen en een prijs winnen. Deelnemen kan heel eenvoudig door je eigen kunstwerk voor het raam te hangen zodat het vanaf de openbare weg zichtbaar is. Daarnaast plak je de poster van Kijk Kunst! Voor het Raam erbij. Maak vervolgens een foto van de expositie voor het raam en stuur deze in tijdens WAK van 17 tot en met 25 mei. Op deze manier wil de organisatie de grootste expositie van Nederland realiseren.

Winnen!

Een vakkundige jury maakt uit alle inzendingen een voorselectie. De criteria waar op gelet wordt zijn de kwaliteit van het kunstwerk, de creativiteit en de wijze van tentoonstellen. De geselecteerde kunstenaars krijgen een uitnodiging om met hun werk naar Museum IJsselstein te komen waar de 10 winnaars worden gekozen. Het werk van de winnaars wordt de hele maan juni tentoongesteld in het museum. Om kans te maken op deze prijs moet je natuurlijk opvallen als amateurkunstenaar. Dit kan in je presentatie, maar ook door iets bijzonders van je kunstwerk te maken. Maak bijvoorbeeld eens gebruik van ongebruikelijke materialen. Heb je als fotograaf een mooie foto van de natuur? Laat de foto dan op hout afdrukken. Dat versterkt het natuurlijke effect. Zo kun je op allerlei manieren spelen met materialen en je creativiteit. Succes!

 

Tags: , , ,