Het idee is even simpel als geniaal: als je eens echt bijzondere schoenontwerpen wilt, waarom vraag je je eigen fans dan niet om hun favoriete schoen te bedenken? Dat is in het kort waar de Shoe Design Challenge van Invito om draait. De trendy schoenenketen riep de wedstrijd dit jaar voor het eerst in het leven, waarbij er onlangs twee winnaars werden uitgeroepen. Binnen afzienbare tijd zullen de bijzondere creaties van Monique Schraven en Malou Fool dan ook in de winkels van Invito te vinden zijn.

shoe-design-challenge

Professionele jury roemt de ontwerpen

De creaties die binnenkwamen werden streng beoordeeld door een professionele jury. In deze vijf leden tellende jury waren onder meer een manager van Invito, een ontwerper en oprichters van Fashionclash Branko Popovic te vinden. De jury was vooral te spreken over de manier waarop beide dames hun ontwerp zo goed wisten aan te laten sluiten op de modebewuste doelgroep van Invito. Ook hadden beide ontwerpen een sterke commerciƫle potentie en waren deze zelfs zo goed uitgevoerd dat ze snel en gemakkelijk in productie te nemen zullen zijn.

Daarnaast werd er ook gekeken naar de mate van duurzaamheid van de schoenen. Deze moesten makkelijk te dragen zijn bij verschillende gelegenheden en ook nog eens lang meegaan, zodat je niet steeds weer nieuwe schoenen hoeft te kopen.

shoe-design-challenge-jury

De winkel voor fashion addicts met oog voor originaliteit

Inmiddels zijn er in Nederland 46 filialen te vinden van Invito, waar de schoenen van Monique Schraven en Malou Fool straks verkrijgbaar zullen zijn. Verrassende en originele schoenen staan daarbij centraal, maar ook op het gebied van laarzen en boots heeft het assortiment van Invito veel bijzonders te bieden. Daarbij wordt steeds weer met jonge, vernieuwende ontwerpers en vormgevers samengewerkt, waarvan de Shoe Design Challenge een inspirerende nieuwe ontwikkeling is.

 

Tags: , , , ,