lenen-spaarvarkenHet maken van kunst kan veel kosten met zich meebrengen en dat maakt het vaak lastig om je volledig te kunnen ontplooien. Gelukkig zijn er een aantal instanties die je verder op weg kunnen helpen. Als talentvolle kunstenaar of ontwerper is het uiteraard mogelijk om subsidies via het Rijk, het Mondriaan Fonds en de gemeenten te krijgen. Naast het verkrijgen van subsidies zijn er echter nog andere mogelijkheden om je werk te kunnen financieren.

Het Materiaalfonds voor Beeldende Kunst en Vormgeving

Materiaalfonds
Het Materiaalfonds is een onafhankelijke stichting waar je een rentevrije lening kunt afsluiten voor het ontwikkelen, maken en presenteren van nieuw werk. Dus bijvoorbeeld voor een expositie, een presentatie, een publicatie of fotoboek, een prototype, of apparatuur die nodig is om nieuw werk te maken. Dit doen zij in het belang van de professionalisering en groei van de kunstsector.

Deadline voor aanvraag

De adviescommissie komt op 29 mei bijeen om alle aanvragen te behandelen. Vul  het formulier op de website van het Materiaalfonds in om in aanmerking te komen voor een lening.  Let hierbij vooral ook op de tips voor een goede aanvraag. Je kan je aanvraag indienen vanaf heden t/m 15 mei.

 

Tags: , , ,