philip elchersAls praktiserend kunstenaar kan het geen kwaad om af en toe dieper in de materie te duiken en het werk van anderen te bestuderen. Dit kan je weer verder helpen in je eigen werk.  Philip Elchers is daarbij een goede bron van inspiratie Deze uitgeverij uit Groningen timmert al ruim 25 jaar aan de weg met uitgaven waar liefhebbers van boeken en beeldende kunst geen genoeg van kunnen krijgen. Van heel klein tot zeer groot, het kan niet gek genoeg. Interessant is het zeker.

De man achter Philip Echers

Philip Elchers is het pseudoniem van Flip Ekkers, een vormgever die diep in zijn hart een vrije kunstenaar is met veel liefde voor het ambacht. Ekkers studeerde in 1984 bij Academie Minerva af op ‘De beoordeling van kwaliteit’. Voor zijn scriptie produceerde hij twee boeken. Het eerste stuurde hij anoniem rond in de Groninger kunstkring met het verzoek op een A4’tje een beoordeling te schrijven. De verzamelde A4’tjes vormden vervolgens het tweede boek. En zo is het allemaal begonnen.

Met de expositie 25 + 1 vierde  Philip Elchers vorig jaar het vijfentwintigjarig bestaan. Hierbij verscheen ook het boek ‘Philip Elchers 25 Jaar – in vijfentwintig bijzondere boekuitgaven’.  Meest recente uitgave is het boek ‘Biblioteca Diane Bakker’.

 

Tags: ,